Spring naar inhoud

Maandag 18 maart : Pensioenactiedag van de gezamenlijke vakbonden en ouderen organisaties.

Eind 2018 is het pensioenoverleg afgebroken. De vakbonden hadden op hoofdlijnen wel overeenstemming met de werkgevers, maar het kabinet wou niet meedoen en Mark Rutte is boos weggelopen. 

Uit  studies in de afgelopen jaren is gebleken dat een collectieve pensioenregeling, zoals we nu hebben, bij dezelfde kosten 5% tot 10 % betere pensioenen oplevert dan individuele potjes.  Maar Minister Koolmees blijft hardnekkig vasthouden aan individuele pensioenpotjes.  Ook hanteert hij voor de toekomst een rekenrente die zo laag is dat prijsindexatie voor de gepensioneerden onmogelijk wordt gemaakt. En de rekening voor de overgangskosten naar een nieuw pensioenstelsel wil hij voor een groot deel bij de gepensioneerden neer leggen. De overheid weigert om hier zelf aan bij te dragen.

De ouderenorganisaties vinden dat dit niet alleen aan de vakbonden overgelaten kan worden. Het is ook ons pensioen, dus wij willen ook meepraten. Helaas zijn de toezeggingen aan de ouderenorganisaties niet nagekomen, waarna deze zich hebben teruggetrokken van deelname.

Op maandag 18 maart  zijn er overal in het land demonstraties voor een goede pensioenregeling. Voor de regio Oost is dat om 14:00 uur op de Grote Markt in Arnhem.  De FNV heeft busvervoer geregeld;  om 12:00 uur  van af de schouwburg in Hengelo.

U kunt u hier aanmelden.