Spring naar inhoud

Pensioenfonds Thales Nederland op shortlist beste pensioenfonds van Nederland

Pensioenfonds Thales Nederland staat op de shortlist voor beste pensioenfonds van Nederland.De andere twee kandidaten zijn ABP en PWRI. Het publiek kan stemmen tot donderdag 13 juni, 16.00 uur. De komende periode wordt de verkiezing gepromoot via Pensioen Pro, het FD en met spotjes op BNR radio. Op 20 juni 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt en is de prijsuitreiking. Op 21 juni wordt hier aandacht aan besteed in het FD en Pensioen Pro. Zie onderstaand artikel voor meer achtergrond informatie en succes met stemmen! 
Breng nu uw stem uit

Stem nu voor de Gouden Pensioen Pro Award

Welk fonds wint dit jaar de Gouden Pensioen Pro Award voor ‘beste pensioenfonds’? Lezers en luisteraars van Pensioen Pro, FD en BNR beslissen. Op de shortlist met kandidaten staan ABP, PWRI en pensioenfonds Thales Nederland.

Eens per jaar doet Pensioen Pro een oproep om baanbrekers, doordenkers en uitblinkers in de pensioensector voor te dragen voor een Pensioen Pro Award.

Breng uw stem uit

Klik hier voor de toelichting op de nominaties en het stemformulier voor de Gouden Pensioen Pro Awards 2019.

Een vakjury selecteert daarna de winnaars van de themaprijzen en zilveren awards. De jury stelt ook een shortlist samen voor de hoogste onderscheiding: de gouden plak voor het ‘Pensioenfonds van het jaar’. Lezers van Pensioen Pro en het FD, plus luisteraars van BNR Nieuwsradio, kiezen vervolgens de winnaar van deze Gouden Award.

Drie kandidaten

De shortlist is inmiddels bekend. Deze bestaat uit ABP, PWRI en pensioenfonds Thales Nederland.

Bij ABP was de jury geporteerd van de ‘pensioenpot’, die deelnemers rechtstreeks inzicht biedt in hun opbouw. ‘Verdient alle lof. Gedurfd, goede timing in de landelijke pensioendiscussie’, aldus de jury. Bij PWRI is er waardering voor het project om te investeren in beursgenoteerde ondernemingen die aantoonbaar extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Pensioenfonds Thales Nederland bewijst volgens de jury hoe ook een klein fonds succesvol kan zijn

Nu is het aan het publiek om de winnaar te kiezen. Stemmen kan tot donderdag 13 juni, 16:00 uur.

De Pensioen Pro Awards worden op donderdag 20 juni uitgereikt na afloop van het Pensioen Pro jaarcongres, in het Sieraad in Amsterdam. U leest op 21 juni bij Pensioen Pro en in het FD wie de winnaars zijn.

Andere categorieën

Bijwonen jaarcongres / prijsuitreiking

Wilt u bij de uitreiking van de Pensioen Pro Awards zijn en/of het Pensioen Pro jaarcongres bijwonen? Schrijf u dan nu in. Voor pensioenfondsen is deelname kosteloos. Klik hier voor meer info en aanmeldingen.

Voor de zilveren awards en themaprijzen zijn er zeven prijscategorieën: esg/verantwoord beleggen, innovatie, communicatie, vermogensbeheer, langetermijnbeleggen, beste fonds onder €5 mrd vermogen en beste fonds boven €5 mrd vermogen.

Voor deze zeven prijzen zijn 35 kandidaten: onder andere een apf, een pensioenverzekeraar, twee pensioenuitvoerders en 26 grote en kleine pensioenfondsen.

Aan de oproep om kandidaten voor te dragen is vanuit de hele sector gehoor gegeven. Er werden kandidaten voorgedragen door adviseurs en asset managers, maar ook door pensioenfondsmedewerkers en deelnemers. Sommige kandidaten dienden zelf een casus in, andere werden door derden voorgedragen.

Onder kandidaten zijn de volgende partijen: ABP, APG, BPL, Calpam Pensioenfonds, pensioenfonds Detailhandel, pensioenfonds ING, Kandoor, pensioenfonds KLM Vliegend Personeel, de Lijst voor Onafhankelijk Pensioentoezicht (LvOP), pensioenfonds Openbare Bibliotheken, PFZW, PGB, PGGM, pensioenfonds Horeca & Catering, Philips Pensioenfonds, PNO Media, PWRI, pensioenfonds SNS Reaal, pensioenfonds Thales Nederland, pensioenfonds Verloskundigen, Unilever APF en Zwitserleven.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Jan Tamerus (PGGM); Stefan Lundbergh (Cardano Insights en Zweeds pensioenfonds AP4); Loranne van Lieshout (Ortec Finance), Martijn Euverman (Sprenkels en Verschuren) en Hedwig Peters (onafhankelijk bestuurder).

Ik las dit artikel via https://www.pensioenpro.nl en wil het graag met u delen: 

https://pensioenpro.nl/pensioenpro/30032917/stem-nu-voor-de-gouden-pensioen-pro-award?utm_medium=social&utm_source=email&utm_campaign=SHR_ARTT_20190529&utm_content=pensioenpro